Novice

V priponki se nahaja vabilo.

Januar 25, 2019
Objavljeno v Novice društev

21. ANTONOV VEČER

V soboto, 19.1.2019, smo gasilci prostovolnega gasilskega društva Semič uspešno izpeljali že 21. tradicionalni Antonov večer. 
Zabavali so nas; Ansambel Vasovalci, Ansambel Blaža Hutevca, Ansambel Dolenjskih 5, Ansambel Mladi Pomurci, Ansambel Banovšek, zabavno točko so imele Tete iz ozadja. Največje presenečenje večera pa so bili domačini, ki so nastali na željo Slavka Pluta, Slavčkov kvintet. Program je povezoval Lojze Bojanc.
Zbrana sredstva bomo namenili za prenovo strehe na gasilskem domu v Semiču. 
Hvala vsem, ki ste prišli podpirat gasilce. Hvala tudi vsem sponzorjem! 

Oktober 15, 2018
Objavljeno v Novice zveze

OSREDNJA VAJA GZ SEMIČ

Mesec oktober je mesec požarne varnosti in v ta namen je GZ Semič včeraj organizirala osrednjo vajo v industrijski coni Semič, v podjetju Kaiva d.o.o..
V sklopu GZ Semič je sodelovalo tudi PGD Črnomelj, ki so pomagali pri reševanju na višini ter CZ Semič, ki so pomagali pri oskrbi ranjencev. Operativci so vajo opravili uspešno, vsi poškodovanci so bili najdeni in oskrbljeni. Po končani vaji so se društva zbrala pri gasilskem domu PGD Kot-Brezje. Tu so se okrepčali in dobili priznanja za pomoč na intervenciji TOČA 2018. Priznanja so tudi dobile ekipe, ki so se udeležile državnega tekmovanja v Gornji Radgoni.

 

V nedeljo, 23.9.2018, so članice PGD Semič (A) v Gornji Radgoni postale državne podprvakinje v taktični mokri vaji za memorial Matevža Haceta, na kar so zelo ponosne. Njihov prvotni cilj je bil uvrstitev med deseterico, veliko več si niso upale sanjati. Komentator ob progi je med njihovo vajo dejal: "Prvi bodo zadnji in zadnji bodo prvi". In res, kljub temu, da so nastopile zadnje v svoji kategoriji in so morale na svoj nastop kar malo počakati, so se odrezale po svojih najboljših močeh. Od jutra naprej so skrbele za pozitivno vzdušje in s prepevanjem preganjale tremo pred nastopom.Čas njihove vaje je bil 107,80 sekund. V svoji konkurenci so bile edina ekipa, ki je vajo opravila brez kazenskih točk, prav tako so bile po starosti najmlajše.

Velika zahvala gre njihovi mentorci Katji Lovrin, ki jih že od samega začetka podpira in spodbuja. Ob vsem tem pa gre velika zahvala domačemu društvu PGD SEMIČ, navijačem za vso podporo in sprejem, ki so ga pripravili kljub pozni vrnitvi domov. Zahvala gre tudi PGD Štrekljevec za posojeno opremo, PGD Stranska vas za teren, kjer so se pripravile na tekmovanje in domačim sodnikom za zadnje napotke pred samo tekmo.

 

 

 

V soboto 29.9.2018 je potekalo zadnje 6. člansko in veteransko tekmovanje za pokal regije BELA KRAJINA za leto 2018 v organizaciji PGD Vranoviči na Vranovičih.

V prilogah so rezultati zadnjega tekmovanja, ter skupni rezultati za pokal Regije BELA KRAJINA 2018

 

V petek 7.9.2018 se je odvijalo zadnje tekmovanje za pokal mladih regije Bela krajina.

Tekmovanje je potekalo v gasilski zvezi Semič, v organizaciji PGD Štrekljevec, na poligonu pri gasilskem domu na Štrekljevcu.

Enote pionirjev in mladincev so nastopale v poenotenih kategorijah PIONIRJEV (pionirji in pionirke) in MLADINCEV (mladinci in mladinke).

Tekmovanje za pokal mladih regije Bela krajina je potekalo na treh tekmovanjih.

Prvo tekmovanje je bilo na področju GZ Metlika na Lokvici.

Drugo tekmovanje se je odvijalo v organizaciji GZ Črnomelj na stadionu Loka v Črnomlju.

V skupni rezultat za pokal mladih regije Bela krajina sta štela dva najboljša rezultata.

Končni rezultati so v prilogi. 

V petek. 7.9.2018 je potekalo gasilsko tekmovanje mladine GZ Semič.

Tekmovanje je potekalo v organizaciji PGD Štrekljevec.

 

V prilogi so rezultati.

V soboto, 25.8.2018, je v Dragatušu potekalo regijsko tekmovanje iz gasilske orientacije. Iz GZ Semič se je tekmovanja udeležilo 10 ekip. V kategoriji pionirk je dekleta iz PGD Štrekljevec z mentorico Metko osvojile 3. Mesto. V kategoriji pionirjev je ekipa iz PGD Črešnjevca z mentorico Moniko osvojila 2. Mesto, ekipa iz PGD Semič pa so z mentorjem Tilnom postali regijski prvaki v tej kategoriji. V kategoriji mladink, so punce iz PGD Kot-Brezje osvojile 2. Mesto in v kategoriji pripravnikov so fanti iz PGD Kot-Brezje osvojili prav tako 2. Mesto. Tudi ostale ekipe so osvojile dobra mesta in pokazala svoje znanje iz gasilske orientacije. Ekipe, ki so osvojile prva dva mesta so se tako uvrstile na državno tekmovanje, ki bo,15.9.2018, v Moravčah.

September 04, 2018
Objavljeno v Novice zveze

TABOR GASILSKE MLADINE GZ SEMIČ!

Od četrtka, 16.8., do nedelje, 19.8., je GZ Semič organizirala tabor za mlade gasilce v Črmošnjicah. Tabora se je udeležilo 65 otrok in 20 mentorjev. Ti so otrokom pripravili pester program, ki je zajemal vodne igre in različne delavnice. Obiskali so nas tudi jamarji, Kinološko društvo Bele krajine, člani iz PGD Črnomelj in ekipa prve pomoči Civilne zaščite Semič. Dva večera so si ogledali film pod zvezdami, v soboto pa so se družili ob ognju, kjer se je vsaka soba predstavila s svojo točko. Otroci so pekli penice in peli pesmi ob harmoniki. Dvakrat so bili tudi v Dolenjskih toplicah. Na taboru so se prav tako pripravljali na tekmovanje iz gasilske orientacije. Tabor je minil brez večjih poškodb ali predčasne zapustitve tabora. Ekipa mentorjev se je odlično dopolnjevala in upamo, da bo tako uspešno sodelovala tudi v prihodnje.

Z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!

V soboto 21.7.2018 je potekalo v organizaciji PGD LOKVICA peto tekmovanje za pokal PGD LOKVICA in POKAL REGIJE BELA KRAJINA.  

V prilogi so rezultati.  

Stran 1 od 2

Koledar dogodkov

Marec 2019
P T S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktualno

 • Vabilo na 24. skupščino GZ Semič

  V priponki se nahaja vabilo.

 • 21. ANTONOV VEČER

  V soboto, 19.1.2019, smo gasilci prostovolnega gasilskega društva Semič uspešno izpeljali že 21. tradicionalni Antonov večer. Zabavali so nas; Ansambel Vasovalci, Ansambel Blaža Hutevca, Ansambel Dolenjskih 5, Ansambel Mladi Pomurci,

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
© 2018 Gasilska zveza Semič. Vse pravice pridržane. Spletno stran poganja: SpletnoMesto.si