Novice

V času od 16. do 18. avgusta je v kampu Turizem Benetič pri mlinu v Vinici potekal tabor mladih gasilcev Gasilske zveze Semič. Tabora se je udeležilo 57 otrok in kar 25 mentorjev. Tokrat smo se odločili, da tabor izpeljemo nekoliko drugače in sicer v naravi ter z bivanjem v šotorih.

Na tridnevnem taboru so otroci sodelovali in se urili v različnih dejavnostih. Osrednja tema je bilo urjenje v gasilskih igrah brez meja, kjer so otroci lahko pokazali svoje znanje s področja gasilstva, prav tako pa tudi ostale sposobnosti. Igre so bile zabavne, zadnji dan tabora pa so se vodi tudi pomerili med seboj na tekmovanju. Izvedli smo tudi različne druge delavnice. Izdelali smo grbe posameznih vodov, spoznavali delovanje in uporabo radijskih postaj ter se s kresilom naučili zakuriti ogenj po skavtsko. Popoldneve smo namenili kopanju v dokaj hladni reki Kolpi, raznim družabnim igram, odbojki in nogometu. Postavili smo tudi vodno drčo in se zabavali pri spuščanju po njej.

Oba večera smo se zabavali ob ognju. V soboto smo pripravili tudi izbor za miss in mistra tabora, kjer so se kandidati predstavili na izviren način in nas zabavali. Vsako noč smo imeli nočno stražo, ki je skrbela za ogenj in nas varovala.

V nedeljo smo pripravili zaključek tabora in nanj povabili tudi starše. Nagovorila nas je županja občine Semič gospa Polona Kambič, predsednik Gasilske zveze Semič tovariš Rudi Kofalt in gostiteljica tabora gospa Antonija Benetič. Pohvalili so celotno organizacijo tabora in vse dejavnosti, ki so potekale. Po nasmehih zadovoljnih otrok, pa smo lahko videli, da so tudi oni uživali na letošnjem taboru in da si želijo tovrstne oblike tabora tudi v prihodnjih letih.

Mladinska komisija pri Gasilski zvezi Semič se zahvaljuje vsem, ki so nam kakorkoli priskočili na pomoč pri pripravi in izvedbi tabora, predvsem pa gre zahvala gostitelju tabora Turizmu Benetič za vse, kar so nam nudili za lažje bivanje v taboru, belokranjskim skavtom, ki so nam nesebično priskočili na pomoč pri izposoji, postavljanju in pospravljanju šotorov, Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič za izposojo šotorov in ostale opreme, Alešu Brulcu za izposojo hladilnika ter podjetju Požek za izposojo in postavitev šotora. Hvala Oliverju Jakofčiču in Tomažu Černetu, ki sta pomagala pri pripravi večerje, Toniju Plutu in Alojzu Kondi za predstavitev izvedbe gasilskih iger v polni gasilski opremi ter Dušanu Vranešiču za posnetek tabora iz zraka. Hvala tudi GZ Semič in vsem prostovoljnim gasilskim društvom za njihovo pomoč. Predvsem pa iskrena hvala vsem mentorjem, ki so s svojo zagnanostjo in pripravljenostjo nesebično pomagali pri organizaciji in izpeljavi vseh načrtovane aktivnosti.

Rezultati tekmovanje za pokal PGD Kot Brezje.

Tabor gasilske mladine bo letos potekal v vikendu od petka, 16. do nedelje, 18. avgusta. Tokrat malo drugače in sicer na Vinici, ob Kolpi. Spali bomo v šotorih in poskušali preživeti v bolj skromnem, naravnem okolju. Čas na taboru bo namenjen kopanju, gasilskim veščinam in druženju. Čas prijave do 15. 7. 2019.

V prilogi najdete prijavnico prijavnico in pravila tabora

V ponedeljek, 10. 6. 2019, je na OŠ Metlika potekalo regijsko srečanje Društev mladi gasilec. Iz OŠ Belokranjskega odreda Semič se je srečanja udeležilo 5 ekip v kategoriji mlajših in 5 ekip v kategoriji starejših. Iz podružnične šole Štrekljevec  pa so

V ponedeljek, 10. 6. 2019, je na OŠ Metlika potekalo regijsko srečanje Društev mladi gasilec. Iz OŠ Belokranjskega odreda Semič se je srečanja udeležilo 5 ekip v kategoriji mlajših in 5 ekip v kategoriji starejših. Iz podružnične šole Štrekljevec  pa so sodelovale 4 ekipe z mentorico Simono Ritonija.

Srečanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela, kjer so mladi gasilci pokazali svoje znanje iz požarne preventive, zgodovine gasilstva in prve pomoči. Pri praktičnem delu pa so tekmovali v znanju vezanja vozlov, spajanja cevi na trojak, poznavanja gasilnikov in gasilskega orodja, metanja vrvi in vaji z vedrovko.

Na srečanju je sodelovalo rekordno število mladih gasilcev – 120 in sicer 29 ekip v kategoriji mlajših in 11 ekip v kategoriji starejših. Mladi gasilci OŠ Semič so pokazali veliko znanja in spretnosti, saj so, v kategoriji mlajših Patrik Bremec, Nastja Hudak in Jakob Konda dosegli  2. mesto, v kategoriji starejših pa so Tin Čengija, Nejc Novak in Jan Ogulin dosegli prav tako 2. mesto. Iz podružnične šole Štrekljevec je najboljša ekipa v kategoriji mlajših, ki so jo sestavljale Ula Rataj, Eva Žugelj in Sara Žnidaršič, zasedla 9. mesto .

Mentorica DMG, Brigita Černe, se zahvaljujem vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravah ekip na tekmovanje. Posebna zahvala pa gre Andreju Jakši, Heleni Malnarič in Roku Kočevarju za nesebično pomoč pri praktičnih vajah, Darji Bremec za pripravo učencev na področju praktičnega znanja prve pomoči, PGD Semič za izposojo orodja za vajo z vedrovko ter pomoč pri izvedbi vaj in Gasilski zvezi Semič za kritje stroškov prevoza na srečanje. Mentorica DMG na podružnični šoli Štrekljevec  Simona Ritonija se prav tako zahvaljuje za pomoč pri praktičnih vajah Mitji Banovcu, Gašperju Kambiču, Jerneju Sepaherju in PGD Štrekljevec.

Ostale uvrščene ekipe:

Mlajši:

8. mesto: Lara Rogina, Hana Mujakić, Valentin Kovačič

12. mesto: Nej Požek, Luka Štravs, Kevin Fajdiga

13. mesto: Branko Golobič, Lana Plut, Jaka Weiss (Štrekljevec)

14. mesto: Tinkara Ogulin, Lana Veselič, Ema Sever (Štrekljevec)

15. mesto: Žan Luka Čengija, Mark Slak, Jure Požek

22. mesto: Gašper Denčič, Dejan Kastelec, Nejc Pašič (Štrekljevec)

24. mesto: Luka Lah, Matej Lah, Matic Marentič

 

Starejši:

4. mesto: Simona Kastelec, Tija Sever, Brina Fajdiga

7. mesto: Nuša Stariha, Dalia Mujkić, Lea Vlahovič

8. mesto: Žan Turk, Anže Lah, Tanja Malenšek

9. mesto: Nina Weiss, Iza Majcen, Nika Malnarič

 

 

                                                                                                                      Mentorica DMG

                                                                                                                         Brigita Černe

 

V soboto, 25. 5. 2019, je na Dobravicah potekalo regijsko tekmovanje iz gasilske orientacije, kjer so mladi gasilci v kategorijah pionirji, pionirke, mladinci, mladnike in gasilci pripravniki pokazali svoje znanje iz orientacije na aktivnih kontrolnih točkah. Iz naše zveze se je tekmovanja udeležilo 10 ekip (1x mladinke, 1x pripravniki, 2x pionirke, 6x pionirji). Ekipe so pokazale zelo dobro znanje iz orientacije, le da nekaterim je bila sreča naklonjena, nekaterim pa nekoliko manj.

Na državno tekmovanje, ki bo 14.9.2019 so se uvrstile naslednje ekipe:

- PGD Štrekljevec (Ana, Eva, Lana), ki so zmagale v kategoriji PIONIRKE

- PGD Črešnjevec (Leon, Lan, Lara), ki so zmagali v kategoriji PIONIRJI

- PGD Semič (Maj, Nastja, Jaka), ki so dosegli drugo mesto v kategoriji PIONIRIJI

- PGD Kot-Brezje (Žiga,Manca,Matic), ki so dosegli drugo mesto v kategoriji GASILCI PRIPRAVNIKI

Vse čestitke ostalim ekipam in pa mentorjem, ki so si vzeli čas in svoje znanje prenesli na tekmovalce.

 

 

Regijski svet in Poveljstvo Belokranjske regije sta razpisala tekmovanja za prehodni Pokal Belokranjske regije 2019 za člane, članice, starjše gasilke in starejše gasilce.

Stran 1 od 3

Koledar dogodkov

September 2019
P T S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Aktualno

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
© 2018 Gasilska zveza Semič. Vse pravice pridržane. Spletno stran poganja: SpletnoMesto.si